Het greep me aan ..... het filmpje waarbij verschillende Nederlanders moesten kijken naar een meisjesbesnijdenis.

Hoewel ik 'gelukkig' de beelden niet kon zien sprongen de tranen wel in mijn ogen alleen al bij het horen van het verschrikkelijke wat daar gebeurde. De beslissing om hiervoor te doneren was voor mij niet moeilijk en snel gemaakt. Dit zou geen enkel meisje moeten ondergaan en maakte me nieuwsgierig of ik nog iets meer kon betekenen. Met wat meer aandacht las ik de site van Plan International en zag daar dat je ook 'cadeautjes' kunt geven om op die manier een steentje bij te dragen aan gelukkigere toekomst van kinderen. Er stond ook een cadeau tussen wat ik meteen koppelde aan mijn fotografie....... een geboortebewijs.

 

Meisjes zonder geboortebewijs lopen in bepaalde landen een groot risico om te worden uitgehuwelijkt of op andere vreselijke manieren te worden uitgebuit. Ook is het voor voor politie en justitie bijna onmogelijk meisjes hier tegen te beschermen zonder dat bewijs. 

 

Mijn Zwangerschaps en Newborn fotografie heeft alles te maken met geboorte en ik kreeg meteen de gedachte om dit te koppelen. Bij elke sessie gerelateerd aan geboorte doneer ik het "Geboortebewijs-Cadeau' aan Plan International. Op deze manier dragen we samen een steentje bij aan - wat ik hoop-  een fijner en gelukkiger leven van een kind ergens op de wereld!!